Kategorie receptů
Čokoládový koláč pro jednoho
Počet ingrediencí
12
Počet porcí
1
Sacharidy na jednu porci
47 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Mouky, kakao, kypřící prášek a sůl prosejeme a smícháme. Vejce s mlékem a čokoládovou pomazánkou rozšleháme vidličkou a vlijeme do suchých přísad. Přidáme na kousky nasekanou čokoládu a lžící promícháme.
Těsto dáme do ohnivzdorné nádobky nebo silnostěnného hrnku a pečeme v dobře rozehřáté troubě na 180°C asi 15 minut.
Mezitím si připravíme hrušku. Vyjmeme jádřinec, nakrájíme ji na kousky, promícháme s cukrem a citrónovou šťávou a na středním ohni trochu povaříme, dokud se cukr nerozpustí.
Upečený čokoládový koláč pro jednoho dozdobíme povařenou hruškou, posypeme trochou mleté skořice.
Vytisknout recept (PDF)
Vejce
50 g
Jedlá sůl
1 g
Citróny
30 g
Hrušky zelené
50 g
Holandské kakao 100 g
10 g
Dr. Halíř trvanlivé mléko polotučné 1 l
100 g
Skořice mletá 40 g
1 g
Mouka pohanková nativní 400 g
10 g
Bezlepková mouka PROMIX®-PK - speciál 1000 g
20 g
Arašídová pomazánka 340 g
20 g
Kypřící prášek do pečiva 12 g
3 g