Kategorie receptů
Čokoládovo-jablečný dezert
Počet ingrediencí
9
Počet porcí
10
Sacharidy na jednu porci
52 g
Doba přípravy
40 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Těsto si připravíme podle návodu na obalu z uvedených přísad na těsto (3 vejce a 1,5 dcl oleje). Nalijeme ho na plech vyložený papírem na pečení a upečeme podle návodu.
Na náplň: jablka očistíme - zbavíme jich jádřinců a slupek, pokrájíme na malé kousky a vložíme do hrnce.
Přidáme 2 dcl vody a cukr, občas promícháme. Hrnec přikryjeme a necháme za občasného míchání 10-15 minut dusit.
Když jsou jablka měkká, rozmixujeme je tyčovým mixérem na hladké pyré.
V malé misce rozmícháme 1,5 dcl vody se dvěma pudinkovými prášky a přilijeme k jablkům.
Mícháme dokud nevznikne hladký hustý krém jako pudink.
Necháme trochu vychladnout a vylijeme na piškotové těsto a necháme zcela vychladnout (cca 1 hodinu v lednici). Nakonec polijeme čokoládovou polevou (Nad párou rozpustíme máslo nebo tuk s čokoládou).
Čokoládově jablečný zákusek podáváme nakrájený na kostičky.
Vytisknout recept (PDF)
Vejce
150 g
Jihočeské máslo 82 % 250 g
50 g
Pitná voda nesycená
350 g
Cukr krystal
40 g
Bio Puding vanilkový, bez lepku 40 g
80 g
BÁBOVKA bezlepková v prášku 250 g
250 g
Olej slunečnicový
5 g
Jablka červená
1000 g