Kategorie receptů
Bezlepkové kukuřičné lívanečky se zakysanou smetanou a ovocem
Počet ingrediencí
12
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
88 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Smícháme všechny sypké ingredience (mouka, droždí, sůl, vanilka, cukr, kůra) potřebné na lívance, přidáme vejce a teplé mléko a necháme na teplém místě kynout asi 45 minut. Z nakynutého těsta smažíme lívance dozlatova na olejem vymazaném lívanečníku. Zdobíme je zakysanou smetanou, čerstvým ovocem, topingem či lístky máty. V zimě můžeme na ozdobu použít ovoce mražené, které prohřejeme a případně zahustíme škrobem.
Vytisknout recept (PDF)Vejce
50 g
Jedlá sůl
0.5 g
Máta peprná
3 g
Jahody
200 g
Jihočeská zakysaná smetana 18 % 180 g
200 g
Cukr krystal
50 g
Citronová kůra strouhaná 25 g
1.5 g
Vanilka 1 lusk
0.5 g
1,5% UHT mléko Mlékárna Pragolaktos 0,5 l
350 g
Olej slunečnicový
10 g
Droždí 7 g
7 g