Kategorie receptů
Teplý kuskusový salát s pečenou dýní
Počet ingrediencí
10
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
37 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Předehřejeme troubu na 180°C.
Dýni hokaido a cibuli nakrájíme na měsíčky, potřeme olejem a dáme na dvacet minut péct do trouby. Kuskus připravíme podle návodu. Ještě zatepla promícháme upečenou zeleninu s kuskusem, fazolemi, které jsme slili a dresinkem, který získáme důkladným prošleháním všech surovin (2 lžíce oleje, 1lžička hrubozrnné hořčice, 1 lžíce medu a 2 lžíce citrónové šťávy). Nakonec přidáme rukolu nebo polníček, posypeme nadrobenou balkánem a dýňovými semínky opraženými nasucho na pánvi.
Cibule volná
60 g
Dýně Hokkaido
400 g
Citróny
20 g
Kuskus 500 g
150 g
Olivový olej
30 g
Fazole červené v sladkokyselém nálevu 420 g
150 g
Balsýr 200 g
100 g
Hořčice orientální 340 g
5 g
Rukola praná
80 g