Kategorie receptů
Salát s cizrnou a sladkými bramborami
Počet ingrediencí
11
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
48 g
Doba přípravy
35 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Batáty pečeme v celku v předehřáté troubě na 200 °C asi 45 minut. Nakrájíme na kostičky a odložíme stranou.V misce smícháme předem uvařenou nebo sterilovanou cizrnu, loupané mandle (můžeme je nakrájet na menší kousky), nakrájenou menší kapustu, avokádo nakrájené na plátky a lžíčku chia semínek. Přidáme nakrájené batáty. Připravíme si vinaigrettu smícháním oleje s octem, kari kořením, solí a pepřem. Přidáme dresink do salátové mísy a promícháme. Podáváme při pokojové teplotě.
Vytisknout recept (PDF)
Kapusta biela
400 g
Jedlá sůl
2 g
Ocet Balsamico
15 g
Avokádo
200 g
Mandle jádra 200 g
100 g
Pepř černý mletý 20 g
1 g
Kari 25 g
6 g
Lagris cizrna 450 g
320 g
Batáty sladké
200 g
Řepkový olej 250 ml
50 g