Kategorie receptů
Zapečené filé se žampióny
Počet ingrediencí
9
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
6 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Filety dáme do olejem vymazané zapékací misky nebo pekáčku, pokapeme šťávou z citrónu a okořeníme směsí na ryby. Žampióny nakrájíme na plátky, lehce orestujeme na rozpuštěném másle, osolíme, přidáme víno a necháme ho vyvařit. Orestované žampióny rozložíme na rybu a zalijeme smetanou s koprem. Pečeme v předehřáté troubě cca 30 minut při 200 °C.
Vytisknout recept (PDF)Jedlá sůl
4 g
Kopr
4 g
Citróny
40 g
Filé rybí
400 g
Chardonnay pozdní sběr víno polosuché bílé 0,75 l
50 g
Žampión zahradní 500 g
250 g
Koření na ryby 25 g
4 g
10% UHT smetana Mlékárna Pragolaktos 0,5 l
250 g