Kategorie receptů
Tuňákové muffiny
Počet ingrediencí
12
Počet porcí
6
Sacharidy na jednu porci
2 g
Doba přípravy
20 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Troubu předehřejeme na 200°C. Formičky na muffiny vymažeme máslem a vložíme do ledničky. Tuňáka necháme okapat na sítku. Goudu nahrubo nastrouháme. Cuketu oloupeme, přepůlíme a lžičkou vyškrábeme semínka. Dužinu z cukety, papriku a cibuli nakrájíme na kostičky. Lístky kopru nasekáme najemno.Tuňáka rozmačkáme vidličkou a promícháme se sýrem, cuketou, paprikou, koprem, cibulí, vejcem a čerstvým sýrem. Osolíme, opepříme a ochutíme mletou paprikou. Tuňákovou hmotu naplníme do formiček a pečeme asi 30 minut. Podáváme teplé nebo studené.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
40 g
Cuketa
150 g
Paprika červená
50 g
Jedlá sůl
4 g
Kopr
5 g
Tuňák ve vlastní šťávě 80 g SUN & SEA
160 g
Paprika sladká 35 g
3 g
Pepř černý mletý 20 g
3 g
Čerstvý sýr smetanový 100 g
10 g
Kromík minigouda ve vosku 300 g
50 g
Krajanka máslo 250 g
10 g