Kategorie receptů
Salát s treskou a omáčkou
Počet ingrediencí
13
Počet porcí
2
Sacharidy na jednu porci
12 g
Doba přípravy
20 minut
Postup přípravy
Směs salátů omyjeme a osušíme. Víno krátce povaříme s hořčičnými semínky, bobkovými listy (2 ks), pepřem a dvěma plátky citrónu, poté oheň stáhneme na minimum. Bylinky, hořčici a smetanu dáme do mixéru. Do směsi smetany s bylinkami přidáme 50 ml vína a vše rozmixujeme. Nakonec dochutíme solí, pepřem a citrónem. Tresku nakrájíme na malé kousky a vložíme na 5 minut do uvařeného vína. Salátovou směs dáme na talíř, poklademe na něj kousky ryby a ozdobíme bylinkovo-smetanovou omáčkou. Podáváme s bramborami Mediterrane Wedges, které jsme si připravili v troubě podle návodu na přípravu na obalu.
Vytisknout recept (PDF)Salát hlávkový
100 g
Jedlá sůl
3 g
Petrželová nať
10 g
Citróny
50 g
Chardonnay pozdní sběr víno polosuché bílé 0,75 l
250 g
Zelí pekingské
100 g
Bobkový list 5 g
0.5 g
Treska ocasní část
600 g
Hořčice plnotučná 100 g
6 g
Hořčice bílá 50 g
12 g
Pepř bílý mletý 25 g
3 g
Rukola praná
80 g