Rychlé těstoviny s lososem
Postup přípravy
Těstoviny uvaříme a scedíme. Oloupaný česnek (5 stroužků) nakrájíme na tenké plátky a orestujeme na pánvi na olivovém oleji dozlatova. Přidáme najemno nakrájenou pálivou papričku i na čtvrtky nakrájená cherry rajčátka. Krátce orestujeme. Podlijeme chutným bílým vínem. Dosolíme a opepříme, přidáme rajčata z plechovky. Poté dusíme na mírném plameni asi 5 minut. Těstoviny přidáme na pánev do omáčky, promícháme, zjemníme smetanou a nakonec dochutíme čerstvou nakrájenou bazalkou. Lososa zbavíme kůže a nakrájíme na asi 3 cm tlusté plátky, osolíme, opepříme. Krátce ho opečeme na pánvi na troše olivového oleje z obou stran dozlatova, aby zůstal šťavnatý. Hned na začátku restování přidáme na pánev rozmáčknutý stroužek česneku a pár lístků bazalky.
Vytisknout recept (PDF)