Kategorie receptů
Makrela po orientálsku
Počet ingrediencí
20
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
10 g
Doba přípravy
60 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Makrelu osolíme, opepříme, opečeme na horkém oleji po obou stranách a vyjmeme. Do oleje vložíme nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli, růžičky květáku, oloupanou a pokrájenou kedlubnu, zelený hrášek. Do směsi vložíme veškeré koření, zalijeme vínem a podusíme. Do zeleniny přidáme citrón, přimícháme rajčatový protlak, vložíme makrelu a společně podusíme doměkka. Pokrm ozdobíme koprem a petrželkou.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
40 g
Květák
40 g
Mrkev
50 g
Petržel
50 g
Kedlubna
40 g
Celer
50 g
Jedlá sůl
8 g
Petrželová nať
4 g
Kopr
4 g
Citróny
40 g
Bobkový list 5 g
0.4 g
Nové koření celé 30 g
0.4 g
Chardonnay pozdní sběr víno polosuché bílé 0,75 l
80 g
Hrášek v mírně slaném nálevu
20 g
Hřebíček celý 30 g
0.4 g
Makrela
600 g
Pepř černý celý 20 g
0.4 g
Pepř černý mletý 20 g
1 g
Olej řepkový
120 g