Kategorie receptů
Losos s pepřovou omáčkou
Počet ingrediencí
12
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
21 g
Doba přípravy
30 minut
Postup přípravy
Na rozpuštěném másle osmažíme najemno nakrájenou šalotku, přidáme zelený pepř a minutu mícháme. Zalijeme 4 PL koňakem a oflambujeme. Do směsi přidáme vývar společně se smetanou do omáček. Promícháme a necháme ještě 10 minut probublávat. Lososa vložíme do zapékací mísy, zakapeme olivovým olejem, citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Pečeme na 170 °C 10 minut zakryté alobalem, odkryjeme a dopékáme 5–10 minut dozlatova.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
80 g
Jedlá sůl
2 g
Petrželová nať
4 g
Citróny
50 g
Olivový olej
40 g
Losos obecný 250 g
800 g
Pepř čtyř barev celý 16 g
80 g
Pitná voda nesycená
250 g
Pepř černý mletý 20 g
1 g
Krajanka máslo 250 g
60 g
MEGGLE Trvanlivá bezlaktózová smetana na vaření 200 ml
600 g