Kategorie receptů
Losos pečený s chilli a medem s kaparovým přelivem
Počet ingrediencí
10
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
7 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Chilli papričku rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme nadrobno. Do misky nalijeme šťávu z citronu, med, přidáme chilli papričku a důkladně promícháme. Filety z lososa osolíme a potřeme připravenou marinádou. Vložíme do pekáčku vymazaného olivovým olejem, přelijeme zbytkem marinády a pečeme asi 12 minut v troubě předehřáté na 190 °C. Zatímco se nám peče losos, připravíme si přeliv. Kapary lehce nasekáme, několik necháme celých. Na pánev vlijeme smetanu a na mírném ohni prohřejeme, přidáme kapary a přivedeme téměř k varu. Vmícháme citronovou šťávu, už nevaříme. Nakonec přisypeme nasekanou petrželku. Dochutíme solí a pepřem. Filety z lososa položíme na talíř a přelijeme kaparovým přelivem.
Vytisknout recept (PDF)Jedlá sůl
3 g
Petrželová nať
4 g
Citróny
50 g
Paprika červená chilli
5 g
Olivový olej
15 g
Losos obecný 250 g
600 g
Kapary efko 105 ml
20 g
Pepř černý mletý 20 g
1 g
Med květový luční 900 g
15 g