Kategorie receptů
Kuskus se zeleninou a tuňákem
Počet ingrediencí
13
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
54 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Rozinky namočíme do vlažné vody. Na troše olivového oleje z tuňáka osmažíme pokrájenou červenou cibuli. Postupně přidáváme zeleninu podle její tvrdosti. Dochutíme a necháme vařit. Zelenina by měla zůstat trochu křupavá, syrovější. Přidáme pražené mandle a dobře zamícháme. Zatímco se zelenina vaří, připravíme kuskus. Kuskus zalijeme vroucí vodou nebo zeleninovým vývarem, přidáme 2 lžíce extra panenského olivového oleje, sůl a dobře promícháme. Zakryjeme a necháme odstát asi 2-3 minuty. Na servírovací talíř položíme kuskus, přidáme zeleninu a tuňáka. Ozdobíme mátou a podáváme.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
50 g
Paprika červená
80 g
Paprika zelená
80 g
Dýně Hokkaido
100 g
Máta peprná
10 g
Olivový olej
20 g
Mandle jádra 200 g
50 g
Tuňák v olivovém oleji 3x80 g SUN & SEA
160 g
Pitná voda nesycená
200 g
Rozinky
50 g
Pepř černý mletý 20 g
2 g
ARAX Kuskus kukuřičný 320 g
200 g