Kategorie receptů
Kapr v kořeněném těstíčku
Počet ingrediencí
8
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
11 g
Doba přípravy
35 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Citronovou šťávu smícháme se dvěmi lžícemi kořenící směsi na Ryby. 4 filety očistíme a potřeme marinádou. Necháme 2 hodiny uležet. V míse smícháme vejce, víno, hladkou mouku a zbytek kořenící směsi. Připravíme hustější těstíčko, ve kterém rybu obalíme. Obalené filety smažíme pozvolna na rozpálené oleji. Kapra posypeme mandlovými plátky.
Vytisknout recept (PDF)Citróny
20 g
Kapr půlka s kůží čerstvá chlazená
800 g
Olivový olej
20 g
Chardonnay pozdní sběr víno polosuché bílé 0,75 l
50 g
Mandle jádra 200 g
40 g
Bezlepková mouka Nomix 500 g
40 g
Koření na ryby 25 g
20 g