Kategorie receptů
Kapr s houbami a bramborem
Počet ingrediencí
10
Počet porcí
2
Sacharidy na jednu porci
45 g
Doba přípravy
40 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Brambory oloupejte, pokrájejte a uvařte v osolené vodě do změknutí. Poté je slijte. Z citrónu najemno nastrouhejte kůru a vymačkejte šťávu. Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno. Houby očistěte a pokrájejte na plátky. Rybu opláchněte, osušte a z obou stran osolte a opepřte. Poté rybu vložte na pařák nebo do sítka a posypte citrónovou kůrou. Do hrnce nalijte vodu a přidejte do ní citrónovou šťávu. Tekutinu přiveďte k varu a rybu duste v páře pod pokličkou asi 12 minut. Olej zahřejte v teflonové pánvi a za stálého míchání na něm poduste dozlatova cibuli s česnekem, houbami a majoránkou. Osolte a opepřte. Podáváme s uvařeným bramborem.
Vytisknout recept (PDF)Brambory
400 g
Cibule volná
80 g
Česnek
5 g
Jedlá sůl
2 g
Houby čerstvé
300 g
Citróny
60 g
Kapr půlka s kůží čerstvá chlazená
500 g
Majoránka 7 g
2 g
Pepř černý mletý 20 g
2 g