Kategorie receptů
Grilovaný losos s mangem
Počet ingrediencí
15
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
14 g
Doba přípravy
40 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Čerstvé mango nakrájíme na 1cm velké kostičky. Cibuli (červenou) oloupeme a také nakrájíme tentokrát na tenká půlkolečka. Chilli papričky nakrájíme na tenká kolečka. Česnek nakrájíme na velmi jemné kousky nebo přepasírujeme.
Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje, přidáme cibuli a česnek a necháme orestovat. Přidáme chilli a mango a opět lehce podusíme. Dále přidáme strouhaný zázvor, med a zalijeme 100 ml vývaru (voda+bujón). Uvaříme dle návodu 250 g rýže a necháme odkapat. Filety z lososa lehce osolíme a lehce posypeme Indickým kořením. Dáme na grilovací rošt a z každé strany grilujeme cca 4 minuty. Filety nachystáme na talíře a zalijeme omáčkou z manga. Posypeme ještě jarní cibulkou. Jako přílohu dáme vařenou rýži.
Vytisknout recept (PDF)
Cibule volná
40 g
Česnek
3 g
Jedlá sůl
3 g
Zázvor čerstvý
5 g
Paprika červená chilli
5 g
Olivový olej
20 g
Cibulka jarní
10 g
Losos obecný 250 g
600 g
Culinary citronová štáva 100% 1 l
20 g
Pitná voda nesycená
100 g
Mango
200 g
Pepř černý mletý 20 g
2 g
Chicken masala 25 g
4 g
Včelí med smíšený luční 250 g
10 g