Valencijská titaina
Postup přípravy
Zahřejeme troubu na 180 °C. Papriky potřeme olivovým olejem, uložíme na plech vhodný do trouby a pečeme dozlatova asi 30 minut. Vyndáme, uložíme do misky, přikryjeme potravinářskou fólií a necháme vychladnout. Odstraníme slupku a semínka, ručně rozdělíme na plátky. Papriky uložíme zpět do šťávy, kterou při pečení pustili. Rajčata omyjeme a nastrouháme. V hrnci na troše olivového oleje osmažíme celé stroužky česneku. Přidáme rajčata, cukr a sůl. Pomalu vaříme asi hodinu. Vyndáme česnek a pokud je třeba, dosolíme. Na pánvi bez oleje opražíme 50 g piniových oříšků. V misce promícháme rajčatovou omáčku, pečené papriky, piniové oříšky a tuňáka v rajčatové omáčce. Pokud necháme odstát jeden den, chutě se spolu více snoubí. Podáváme na topince.
Vytisknout recept (PDF)