Kategorie receptů
Rýžové timbale s krevetím tatarákem
Počet ingrediencí
12
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
30 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Uvaříme rýži podle návodu na obalu. Krevety oloupeme a očistíme, omyjeme ve studené vodě a osušíme. Nakrájíme je na malé kousky, přidáme najemno nakrájený koriandr, kůru z limetky, 2 lžíce oleje. Dochutíme solí a pepřem. Promícháme a odložíme do ledničky. Zelené jablko nakrájíme na malé kostičky, přidáme šťávu z ½ limetky, promícháme a odložíme. Avokádo také nakrájíme na malé kostičky a přidáme šťávu z ½ limetky, promícháme. Pokud máme formičky, můžeme timbale vyskládat do formičky. Pokud nemáme, můžeme použít hrnek a následně „věžičku“ vyklopit. Podáváme s čerstvým listovou zeleninou.
Vytisknout recept (PDF)Salát hlávkový
100 g
Jedlá sůl
2.5 g
Krevety vyloupané 150 g
250 g
Limetky
80 g
Koriandr čerstvý
5 g
Avokádo
100 g
Špenátové listy
500 g
Pepř černý mletý 20 g
1.5 g
Rukola praná
100 g
Olej slunečnicový
20 g
Lagris rýže tří barev 500 g
100 g