Kategorie receptů
Pletené housky plněné slaninou, sýrem a lněným semínkem
Počet ingrediencí
9
Počet porcí
9
Sacharidy na jednu porci
41 g
Doba přípravy
40 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Klasickým způsobem zaděláme kynuté těsto, necháme odpočinout, pak rozdělíme na 9 stejných bochánků. Z každého bochánku uválíme tři prameny - jeden obalíme slaninou, druhý sýrem tence krájeným a třetí obalíme ve lněném semínku. Upleteme housky a necháme ještě vykynout. Pečeme asi půl hodiny na 180 °C.
Vytisknout recept (PDF)Jedlá sůl
5 g
Bezlepková mouka Nomix 500 g
500 g
Jihočeský eidam 45 % plátky 100 g
100 g
Pitná voda nesycená
125 g
Dr. Halíř trvanlivé mléko polotučné 1 l
125 g
Váhalova slanina 1,5 kg
50 g
Olej slunečnicový
125 g
Vejce
50 g