Kategorie receptů
Kynutý bezlepkový knedlík
Počet ingrediencí
6
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
111 g
Doba přípravy
1,5 hodiny
Bez lepku
Postup přípravy
Vsypeme do mísy 500 g směsi, 35 g cukru krupici, 10 g droždí rozpuštěného ve 100 ml vlažné vody a špetkou cukru. Kvásek necháme vzejít asi 10 minut. Poté přilijeme do směsi ještě 200 ml vlažné vody, přidáme 1 vejce, špetku soli a vymísíme těsto, které necháme kynout 30 minut. Potom těsto rozdělíme na 2 díly a vytvarujeme knedlíky, které necháme kynout přikryté utěrkou 10 minut. Vykynuté knedlíky vložíme do vroucí vody (nebo do páry) a vaříme 20 minut. Hotové knedlíky propíchneme vidličkou.
Vytisknout recept (PDF)Jedlá sůl
2 g
Fala 42 g
10 g
Pitná voda nesycená
300 g
Cukr krystal
35 g
Jizerka přirozeně bezlepková směs univerzální (zelená) 1000 g
500 g