Kategorie receptů
Grilovaná červená řepa
Počet ingrediencí
9
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
16 g
Doba přípravy
20 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Neoloupanou řepu (5 ks) důkladně omyjeme a ubrouskem osušíme. Přichystáme si dostatečné množství alobalu, na který řepu položíme. K řepě přidáme česnek (můžeme, ale nemusíme ho oloupat) a rozmarýn. Každou řepu pokapeme olejem a octem, osolíme a opepříme. Alobal uzavřeme tak, aby v něm nezůstal žádný otvor a dáme grilovat. Grilujeme do změknutí, cca hodinu (záleží na velikosti řepy).
Když jsou řepy upečené, propíchneme alobal, aby se uvolnila pára, a ještě teplé oloupeme. Podáváme s bylinkovým másle (máslo smíchané s bylinkami).
Vytisknout recept (PDF)Červená řepa
500 g
Česnek
5 g
Jedlá sůl
2 g
Rozmarýn čerstvý 18 g
5 g
Olivový olej
25 g
Ocet Balsamico
6 g
Pepř černý mletý 20 g
1 g
Bylinkové máslo 30 g
10 g