Kategorie receptů
Zimní polévka
Počet ingrediencí
13
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
39 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Batáty oloupeme a nakrájíme na kostky, dýni oloupeme, vydlabeme jádra a makrájíme na kostky). Na přípravu polévky rozložíme na plech batáty s dýní. Pokapeme medem a 1 PL oleje. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme. Elektrická trouba: 220°C, horkovzdušná trouba: 200°C, plynová trouba: 220°C. Doba pečení: O nás 45 Minuty. Ve větším hrnci na oleji osmažíme cibuli doměkka. Přidáme 3 prolisovaný česneky, vývar, skořici a muškátový ořech mletý a asi 5 minut povaříme. Pečené batáty s dýní vložíme do hrnce a pomocí ponorného mixéru rozmixujeme dohladka. Přidáme smetanu, dochutíme solí a pepřem a krátce povaříme.
Vytisknout recept (PDF)
Cibule volná
80 g
Česnek
3 g
Dýně Hokkaido
300 g
Jedlá sůl
4 g
Muškátový ořech celý
0.1 g
Olivový olej
20 g
Jihočeská zakysaná smetana 18 % 180 g
180 g
Pitná voda nesycená
1000 g
Pepř černý mletý 20 g
3 g
Skořice mletá 40 g
5 g
Batáty sladké
500 g
Med květový luční 900 g
10 g