Kategorie receptů
Žampionový krém
Počet ingrediencí
11
Počet porcí
3
Sacharidy na jednu porci
16 g
Doba přípravy
25 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Na másle restujeme nadrobno nakrájenou cibuli až zesklovatí, přidáme pokrájené žampiony a krátce opečeme. Zaprášíme moukou, krátce osmahneme a zalijeme vodou nebo mlékem. Rozmícháme a necháme povařit. Dochutíme solí, pepřem, zjemníme smetanou a rozmixujeme. Zdobíme hrubě mletým pepřem a petrželkou, můžeme přidat také hoblinky parmezánu.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
80 g
Jedlá sůl
3 g
Petrželová nať
5 g
Žampión zahradní 500 g
250 g
Parmazán 100 g
50 g
Pitná voda nesycená
250 g
Pepř černý mletý 20 g
1.5 g
Pohanková mouka hladká 250 g
15 g
Ghí přepuštěné máslo 760 ml čisté
30 g
MEGGLE Trvanlivá bezlaktózová smetana ke šlehání 200 ml
100 g