Kategorie receptů
Tukožroutská polévka
Počet ingrediencí
8
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
25 g
Doba přípravy
45 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Nejprve si očistíme zelí. Odstraníme z něj vnější a povadlé listy. Hlávku omyjeme pod vlažnou vodou a rozkrojíme na osminy. Všechny zbavíme středového košťálu. Očistíme si i papriky. Papriky a zelí pak nakrájíme na menší proužky. Mrkve omyjeme, oškrábeme a nakrájíme na plátky. Cibuli si očistíme a nakrájíme na kolečka. Zeleninu dáme do velkého hrnce a napustíme do něj tolik vody, aby byla všechna zelenina zcela ponořená. Až se voda začne vařit, zmírníme plamen a vaříme dál. V mezičase si rozmačkáme rajčata. Rajčata i s nálevem přilijeme do hrnce, přidáme bujon a polévku ještě povaříme na mírném ohni pod pokličkou přibližně dalších 20 minut. Dochutíme solí a pepřem.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
200 g
Mrkev
500 g
Paprika červená
100 g
Zelí bílé
250 g
Jedlá sůl
7 g
Pepř černý mletý 20 g
4 g
Bez lepku Zeleninový bujón 56 g
10 g