Kategorie receptů
Tomatová polévka s těstovinami
Počet ingrediencí
13
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
40 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
V hrnci si rozehřejeme máslo a přidáme do něj lžíci mouky, tak aby nám vznikla jíška. Poté přilijeme předem připravený studený zeleninový vývar a přivedeme k varu. Během vaření si spaříme rajčata, která oloupeme, nakrájíme a společně s rajčatovým pyré přidáme k vývaru. Občas promícháme a vaříme zhruba 20 minut. Pro lepší chuť přidáme špetku cukru a skořice. Hotovou polévku poté ještě osolíme a opepříme dle vlastní chuti. Na závěr přidáme uvařené těstoviny podle návodu a můžeme servírovat. Ozdobíme lístkem bazalky a lžící zakysané smetany.
Vytisknout recept (PDF)Rajčata
250 g
Jedlá sůl
4 g
Bazalka čerstvá
3 g
Bezlepková mouka Nomix 500 g
10 g
Jihočeská zakysaná smetana 18 % 180 g
20 g
Jihočeské máslo 82 % 250 g
60 g
Pitná voda nesycená
1000 g
Cukr krystal
5 g
Pepř černý mletý 20 g
2 g
Skořice mletá 40 g
2 g
PROCEL® - těstoviny bez lepku 250 g
100 g
Bez lepku Zeleninový bujón 56 g
12 g