Kategorie receptů
Tatranská cibulačka
Počet ingrediencí
12
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
30 g
Doba přípravy
50 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. V širším hrnci rozpálíme olej a máslo, přisypeme cibuli a smažíme ji dorůžova. Poté cibulový základ přelijeme kuřecím vývarem, přidáme 2 jarní cibulky a 2 oloupané mrkve a deset až patnáct minut vaříme. Mezitím nakrájíme bagetu na plátky, rozložíme ji na plech a nasucho opečeme v troubě rozehřáté na 180°C. Pak plech vytáhneme, bagety obrátíme, na každý plátek dáme kousek másla a korbáčiku a necháme sýr v troubě pořádně zahřát.
Polévku podle chuti osolíme, opepříme, rozdělíme do talířů, přidáme sýrové tousty a ozdobíme petrželkou.
Cibule volná
400 g
Mrkev
30 g
Jedlá sůl
4 g
Petrželová nať
3 g
Cibulka jarní
40 g
Slepičí bujón
10 g
Pitná voda nesycená
800 g
Pepř černý mletý 20 g
2 g
Olej slunečnicový
10 g
Krajanka máslo 250 g
30 g
Koliba korbáčik uzený 60 g
60 g