Kategorie receptů
Špenátová krémová polévka
Počet ingrediencí
9
Počet porcí
3
Sacharidy na jednu porci
18 g
Doba přípravy
25 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Na rozehřátém másle orestujeme cibuli, zasypeme moukou a uděláme světlejší jíšku. Následně zajileme vodou, rozmícháme, přidáme špenát a mrkev pokrájenou na menší kousky a polévkovou pracharandu. Vaříme dokud mrkev nezměkne, poté rozmixujeme a dochutíme špetkou mletého muškátového oříšku a dle potřeby solí. Pro zjemnění zalijeme trochou smetany a ještě necháme krátce povařit.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
100 g
Mrkev
100 g
Špenát porcovaný hluboce zmrazený 400 g
400 g
Jedlá sůl
2 g
Muškátový ořech celý
0.2 g
Jihočeská smetana ke šlehání 33% 250 ml
250 g
Pracharanda polévková 50 g
5 g
Pohanková mouka hladká 250 g
20 g