Kategorie receptů
Polévka z rajčat a černých fazolí
Počet ingrediencí
9
Počet porcí
5
Sacharidy na jednu porci
24 g
Doba přípravy
35 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Na oleji osmahneme 2 jemně nasekané cibulky, 3 drcené stroužky česneku a chilli koření. Mícháme asi 5 minut, než cibulka zprůhlední. Přidáme 1 lžičku mletého kmínu, 200 ml vody a rajčata. Přikryjeme pokličkou a vaříme asi 5 minut. Přidáme fazole včetně šťávy a pokračujeme ve vaření, občas promícháme. Dáme okapat sušená rajčata (asi 10 ks) a nasekáme je na kousky. Přidáme je do polévky a povaříme. Polévku lehce rozmixujeme tyčovým mixérem tak, aby nebyla úplně hladká. Pokud je polévka příliš hustá, zředíme vodou a chvíli znovu prohřejeme. Podáváme se lžičkou zakysané smetany.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
80 g
Česnek
5 g
Fazole černé celé 400 g
400 g
Kmín římský 30 g
3 g
Olej slunečnicový
25 g
Jihočeská zakysaná smetana min. 15% laktóza < 0,01% 200 g, tuk min. 15%
60 g
Podravka Natur přísada do jídel Chilli 100 g
3 g
Podravka rajčata sušená 190 g
40 g