Kategorie receptů
Polévka z lososa
Počet ingrediencí
13
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
13 g
Doba přípravy
40 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Zeleninu oloupeme, opláchneme, jemně nakrájíme a osmahneme na rozehřátém másle. Poprášíme moukou, krátce opražíme, přilijeme vývar a vaříme 15 minut. Maso z lososa opláchneme, zbavíme kostí, nakrájíme na malé kousky, přidáme do polévky a vaříme dalších 10 minut. Hotovou polévku rozmixujeme dohladka, ochutíme solí, pepřem a koprem a na každém talíři ozdobíme zakysanou smetanou a kaviárem.
Vytisknout recept (PDF)Brambory
60 g
Cibule volná
40 g
Mrkev
30 g
Pórek
60 g
Kopr
20 g
Losos obecný 250 g
300 g
Bezlepková mouka Nomix 500 g
20 g
Jihočeská zakysaná smetana 18 % 180 g
200 g
Jihočeské máslo 82 % 250 g
20 g
Pitná voda nesycená
1500 g
Pepř černý mletý 20 g
2 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
4 g