Kategorie receptů
Polévka z červené řepy
Počet ingrediencí
14
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
29 g
Doba přípravy
35 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Červené řepy oloupeme a naseáme na středně velké kousky. Olej rozpálíme v hrnci na polévku, přidáme cibuli, mrkev a celer a za stálého míchání opékáme, dokud cibule nezměkne. Přidáme červenou řepu, brambory a bylinky, zalijeme vývarem a studené vody a přivedeme k varu. Snížíme plamen a přiklopené hodinu vařeme, aby řepa změkla. Pak necháme mírně zchladnout. Polévku rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka, osolíme a opepříme podle chuti. Podáváme se zakysanou smetanou a posypanou nahrubo nasekanou čerstvou pažitkou.
Brambory
500 g
Cibule volná
40 g
Červená řepa
200 g
Mrkev
80 g
Petrželová nať
4 g
Rozmarýn čerstvý 18 g
4 g
Olivový olej
20 g
Celer řapíkatý
40 g
Jihočeská zakysaná smetana 18 % 180 g
20 g
Pitná voda nesycená
1000 g
Pepř černý mletý 20 g
3 g
Tymián 10 g
4 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
4 g