Kategorie receptů
Polévka z červené čočky
Počet ingrediencí
11
Počet porcí
2
Sacharidy na jednu porci
25 g
Doba přípravy
30 minut
Postup přípravy
Čočku propláchneme a necháme okapat. Cibuli a česnek nasekáme najemno. V hrnci rozpálíme olej a necháme na něm zesklovatět cibuli a česnek. Přidáme čočku a krátce podusíme. Přilijeme vodu, přidáme bujón a bobkový list. Polévku necháme vařit na mírném ohni asi 20 minut. Poté polévku dochutíme pepřem, solí, citrónovou šťávou a rozmixujeme dohladka. Na závěr ozdobíme polévku petrželkou.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
40 g
Česnek
5 g
Jedlá sůl
2 g
Petrželová nať
2 g
Citróny
20 g
Olivový olej
10 g
Bobkový list 5 g
0.5 g
Pitná voda nesycená
600 g
Kayenský pepř 20 g
1 g
Podravka zeleninový bujón kostky 60 g
10 g