Kategorie receptů
Kuřecí krém se zeleninou
Počet ingrediencí
14
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
15 g
Doba přípravy
60 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Kuřecí maso zalijeme vodou, osolíme, uvedeme do varu, přidáme nakrájenou cibuli. Uvaříme doměkka a vývar slijeme. Maso nakrájíme na menší kousky. Očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky, zalijeme trochou vývaru a podusíme. Z másla a prosáté mouky připravíme zásmažku. Za neustálého míchání ji zalijeme vlažným vývarem, uvedeme do varu a vaříme aspoň půl hodiny. Poté dochutíme muškátovým květem a polévkovým kořením, znovu provaříme a scedíme přes hustý cedník. Procezenou polévku zjemníme mlékem, krátce převaříme, přidáme podušenou kořenovou zeleninu, sterilované fazolky a hrášek, pokrájené kuřecí maso a dosolíme.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
20 g
Mrkev
50 g
Petržel
50 g
Celer
50 g
Jedlá sůl
8 g
Kuřecí maso
270 g
Bezlepková mouka Nomix 500 g
40 g
Zelené fazolové lusky 1000 g
30 g
Pitná voda nesycená
530 g
Hrášek v mírně slaném nálevu
30 g
Muškátový květ mletý 15 g
0.4 g
Podravka natur přísada do jídel 150 g
12 g
1,5% UHT mléko Mlékárna Pragolaktos 0,5 l
120 g