Kategorie receptů
Jarní hrášková polévka
Počet ingrediencí
12
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
14 g
Doba přípravy
25 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Na oleji (2 lžíce) orestujeme najemno nakrájenou cibuli. Přidáme hrášek a krátce orestujeme. Zalijeme vývarem a vaříme 3-5 minut. Vhodíme lístky máty ze 2 snítek. Polévku rozmixujeme dohladka tyčovým mixérem. Přidáme smetanu a necháme přejít varem. Servírujeme ozdobené nasekanou petrželkou.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
40 g
Česnek
1 g
Jedlá sůl
1 g
Petrželová nať
100 g
Máta peprná
10 g
Pitná voda nesycená
800 g
Hrášek v mírně slaném nálevu
400 g
Pepř černý mletý 20 g
1 g
Podravka natur přísada do jídel 150 g
10 g
30% UHT smetana Mlékárna Pragolaktos 0,5 l
200 g
Olej slunečnicový
20 g