Kategorie receptů
Hrášková polevka
Počet ingrediencí
18
Počet porcí
2
Sacharidy na jednu porci
28 g
Doba přípravy
25 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Cibuli očistíme, nakrájíme nadrobno a osmahneme na rozpáleném oleji. Přidáme na plátky nakrájený zázvor a na mírném plameni 1 minutu orestujeme. Přidáme hrášek (hrst hrášku si odložíme stranou), na kostičky nakrájenou cuketu, lístky baby špenátu a promícháme. Následně zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme přibližně 10 min, aby všechny suroviny změkly. Okořeníme dle chuti a rozmixujeme. Na zjemnění chuti přidáme smetanu, zbylý hrášek, povaříme 5 minut a ochutíme šťávou z limetky. Do receptu je možné přidat bylinky (petržel, koriandr, máta), které nahrubo nakrájíme, ale nevaříme. Polévku servírujeme s vajíčkem a bazalkou.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
80 g
Cuketa
400 g
Česnek
5 g
Vejce
50 g
Jedlá sůl
2 g
Petrželová nať
2 g
Zázvor čerstvý
20 g
Máta peprná
2 g
Bazalka čerstvá
4 g
Limetky
20 g
Koriandr čerstvý
2 g
Špenátové listy
100 g
Pitná voda nesycená
1000 g
Hrášek v mírně slaném nálevu
300 g
Pepř černý mletý 20 g
1 g
30% UHT smetana Mlékárna Pragolaktos 0,5 l
200 g
Krajanka máslo 250 g
30 g