Kategorie receptů
Hovězí vývar s noky
Počet ingrediencí
16
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
17 g
Doba přípravy
120 minut
Postup přípravy
Hovězí maso vložíme do vody s kořením, neoloupanou cibulí, s celou mrkví, celerem a petrželí. Až se začne polévka vařit postupně sbíráme pěnu, která se varem vytvoří. Vaříme přibližně 2 hodiny. Poté, co jsou všechny ingredience uvařeny polévku zcedíme a nakrájíme do ní libovolné množství masa a zeleniny. Na noky si rozšleháme vejce se solí, přidáme droždí, muškátový květ, mouku a strouhanku. Z připraveného těsta vykrarujeme lžičkou nočky a házíme je do připraveného vroucího vývaru. Polévku ozdobíme petrželkou.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
60 g
Mrkev
40 g
Petržel
40 g
Celer
40 g
Vejce
50 g
Jedlá sůl
8 g
Petrželová nať
4 g
Nové koření celé 30 g
1 g
Bezlepková mouka Nomix 500 g
20 g
Noli 42 g
20 g
Bobkový list 5 g
0.5 g
Hovězí maso-zadní
200 g
Muškátový květ mletý 15 g
1 g
Pepř černý celý 20 g
2 g
STROUHANKA pečivová bez lepku 350 g
30 g