Houbové kyselo s opečeným chlebem
Postup přípravy
Houbám odřízneme nohy a klobouky nakrájíme na tenké plátky. Ve větší pánvi rozpustíme máslo a přidáme nejprve nakrájenou cibuli a pak nakrájené houby. Restujeme, dokud houby nezměknou. Pak přidáme kmín. Vmícháme jíšku a za stálého míchání vaříme 1 minutu. Postupně přidáváme vodu s bujónem a mícháme do zhoustnutí. Přecedíme 300 g kyselého zelí a dobře propláchneme pod tekoucí vodou. Přidáme zelí do polévky a znovu necháme povařit. Následně polévku rozmixujeme a dochutíme špetkou cukru. a přidáme smetanu. Vezmeme 2 krajíce chleba a nakrájíme je asi na 1 cm velké kostičky. Poté rozpustíme na pánví 1 polévkovou lžíci másla, vložíme do ní kostičky a opečeme dozlatova. Polévku servírujeme do připravených talířů, přidáme opečené chlebové kostičky a pro dozdobení posypeme petrželkou.
Vytisknout recept (PDF)