Kategorie receptů
Cuketová polévka s grilovanými žampiony
Počet ingrediencí
13
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
9 g
Doba přípravy
40 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Na másle zpěníme na drobno nakrájenou cibuli. Mezitím na hrubém struhadle nastrouháme cuketu i se slupkou a oškrábané brambory. Nastrouhanou zeleninu přidáme k cibulce a 5 minut restujeme. Zalijeme vývarem (bujón s vodou) a vaříme do úplného změknutí. Žampiony očistíme a nakrájíme na silné plátky. Do mističky nalijeme olivový olej, přidáme prolisovaný česnek a promícháme. Žampiony česnekovým olejem potřeme a ogrilujeme na grilu nebo v troubě do zlatavé barvy. Polévku ochutíme solí, pepřem a rozmixujeme do hladka. Do hotové polévky zašleháme zakysanou smetanu a necháme si v kelímku asi 4 lžičky na ozdobení polévky. Polévku servírujeme ozdobenou parmezánem, žampiony a zakysanou smetanou.
Vytisknout recept (PDF)Brambory
110 g
Cibule volná
40 g
Cuketa
200 g
Česnek
3 g
Jedlá sůl
5 g
Olivový olej
20 g
Žampión zahradní 500 g
150 g
Parmazán 100 g
50 g
Jihočeská zakysaná smetana 18 % 180 g
180 g
Jihočeské máslo 82 % 250 g
10 g
Pitná voda nesycená
1000 g
Pepř černý mletý 20 g
2 g