Kategorie receptů
Cizrnová polévka
Počet ingrediencí
12
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
26 g
Doba přípravy
20 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Cizrnu scedíme. Kořenovou zeleninu a cibuli (2 ks) pokrájené na kostičky orestujeme na másle a krátce podusíme. Přidáme asi ⅔ cizrny a zalijeme vodou (zeleninovým vývarem), přivedeme k varu a několik minut povaříme. Jakmile bude zelenina měkká, vše rozmixujeme. Poté přidáme zbytek cizrny a rozdrcený česnek (4 stroužky) a ještě krátce povaříme. Můžeme zahustit kukuřičným škrobem (maizenou). Ozdobíme petrželkou a podáváme.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
100 g
Mrkev
50 g
Česnek
20 g
Petržel
50 g
Celer
50 g
Jedlá sůl
4 g
Petrželová nať
4 g
Pitná voda nesycená
600 g
Kukuřičný škrob, bez lepku 200 g
40 g
Krajanka máslo 250 g
50 g
Podravka zeleninový bujón kostky 60 g
10 g