Kategorie receptů
Studená melounová polévka s mozzarellou a šunkou
Počet ingrediencí
8
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
18 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Meloun Cantaloupe překrojíme, vydlabeme dužinu, zbavíme ji jadérek a pak ji spolu se špetkou soli, balzamikovým octem a olivovým olejem rozmixujeme dohladka. Směs rozdělíme do čtyřech misek nebo talířů a dáme na 30 minut chladit. Sušenou šunku nakrájíme na 3–4 cm dlouhé nudličky a nasucho je opražíme na pánvi. Mozzarellu natrháme na kousky a pak obojím ozdobíme polévku. Posypeme mletým pepřem a špetkou sladké papriky.
Olivový olej
20 g
Ocet Balsamico
10 g
Šunka á la Carpaccio kr. 75 g
100 g
Meloun žlutý
1000 g
Paprika sladká 35 g
2 g
Pepř černý mletý 20 g
3 g
GranSasso mozzarella bocconcino 100 g
80 g