Kategorie receptů
Avokádová polévka
Počet ingrediencí
9
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
8 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Avokádo rozkrojíme na polovinu. Vyjmeme pecku, dužinu vydlabeme a dáme do mixéru. Okurku oloupeme, rozkrojíme po délce a lžičkou odstraníme měkký střed se semínky. Pevnou dužinu nakrájíme na kostky a dáme do mixéru.
Přidáme česnek a zázvor nakrájený nadrobno. Zalijeme podmáslím, přidáme šťávu vymačkanou z citronu a olivový olej. Rozmixujeme na hladký krém a dáme do lednice vychladit. Podáváme se zakysanou smetanou a lístky bazalky.
Okurka hadovka
120 g
Česnek
2 g
Citróny
30 g
Zázvor čerstvý
5 g
Bazalka čerstvá
4 g
Olivový olej
10 g
Avokádo
200 g
Jihočeské podmáslí kysané 0,5 % 1000 g
250 g