Kategorie receptů
Vepřové rizoto se sýrem
Počet ingrediencí
9
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
72 g
Doba přípravy
60 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Vepřové maso nakrájíme na drobné kousky. Na oleji osmažíme drobně pokrájenou cibuli, přidáme maso, lehce osmahneme, dochutíme solí a pepřem a za občasného míchání krátce podusíme. Poté přidáme lečo, opět podusíme, přidáme uvařenou rýži dle návodu, vodu, pozvolna povaříme, přikryjeme a dusíme doměkka. Hotové rizoto sypeme strouhaným sýrem.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
120 g
Jedlá sůl
10 g
Rýže parboiled 400 g
320 g
Jihočeský eidam 45 % plátky 100 g
80 g
Pitná voda nesycená
480 g
Vepřová plec
480 g
Zeleninové lečo
120 g
Pepř černý mletý 20 g
0.4 g