Kategorie receptů
Krémová rýže s třemi druhy sýrů
Počet ingrediencí
13
Počet porcí
2
Sacharidy na jednu porci
103 g
Doba přípravy
20 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm půlku (bílé) cibule, dokud nebude průhledná. Přidáme rýži a mícháme dokud se nezbarví dozlatova. Zalijeme dvěma naběračkami vývaru. Další vývar přidáme až rýže vývar absorbuje. Zatím co se rýže vaří, nasekáme najemno česnek, petrželku a mandle a smícháme. Asi po 16 minutách, když rýže absorbuje všechen vývar, přidáme všechny sýry (ementál, parmazán a ovčí nebo kozí sýr) a počkáme než se roztaví. Vaříme ještě přibližně 2 minuty. Dochutíme solí a pepřem. Odstavíme z ohně a přimícháme směs česneku, mandlí a petrželky. Podáváme.
Vytisknout recept (PDF)
Cibule volná
30 g
Česnek
2 g
Jedlá sůl
2 g
Petrželová nať
3 g
Olivový olej
10 g
Parmazán 100 g
30 g
Mandle jádra 200 g
30 g
Pitná voda nesycená
1000 g
Pepř černý mletý 20 g
1 g
Lagris rýže jasmínová 500 g
250 g
Bez lepku Zeleninový bujón 56 g
10 g
Ovčí sýr přírodní
30 g