Kategorie receptů
Vepřová roláda s pestem
Počet ingrediencí
5
Počet porcí
5
Sacharidy na jednu porci
2 g
Doba přípravy
40 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Vepřovou kýtu si připravíme na roládu. Uděláme si plát masa, který rozklepeme na slabší placku. Maso posypeme kořením. Začneme dávat na maso plátky anglické slaniny, kterou poté potřeme bazalkovým pestem. V poslední řadě si očistíme žampiony a nakrájíme je na plátky a dáme je jen na jednu polovinu chystané rolády. Nakonec zbývá jen roládu zabalit. Zabalenou roládu prošijeme třeba jehlami na špízy. Dáme do vymaštěného pekáče, podlijeme vodou a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme na 200 °C cca hodinku a půl. Jako příloha se hodí vařené brambory, hranolky, krokety, americké brambory a štouchačky s cibulkou a slaninou.
Vytisknout recept (PDF)Žampión zahradní 500 g
80 g
Vepřová kýta bez kosti
1000 g
Staročeská slanina 1,9 kg
150 g
Steak 30 g
5 g