Kategorie receptů
Panenka s ořechovo-slaninovou nádivkou
Počet ingrediencí
10
Počet porcí
3
Sacharidy na jednu porci
19 g
Doba přípravy
40
Bez lepku
Postup přípravy
Troubu předehřejeme na 170°C. Maso rozřízneme na 1 cm vysoký plát. Osolíme, opepříme a položíme na potravinovou fólii.
Kostičky slaniny a šalotky osmahneme na 1 lžíci oleje. Promícháme se švestkami, ořechy, sušenou šalvějí a žloutky (2 ks). Namažeme na maso. Pomocí fólie maso zarolujeme, fólii odstraníme a váleček svážeme provázkem.
Roládu necháme zatáhnout v pánvi a poté zakrytou pečeme 15 minut. Odkryjeme a dopečeme 3 minuty dozlatova.
Podáváme s jarním salátkem.
Cibule volná
40 g
Jedlá sůl
6 g
Šalvěj
3 g
Olivový olej
40 g
Vlašské ořechy jádra
50 g
Vepřová panenka
300 g
Žloutek
56 g
Váhalova slanina 1,5 kg
150 g
Pepř černý mletý 20 g
3 g