Kategorie receptů
Maso s medvědím česnekem a zeleninou
Počet ingrediencí
11
Počet porcí
2
Sacharidy na jednu porci
14 g
Doba přípravy
40 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Maso nakrájíme na kostičky, které osolíme, opepříme a promícháme s hořčicí (můžeme ho dát do lednice uležet na několik hodin). V pánvi nebo hrnci vhodném do trouby rozehřejeme sádlo, nakrájenou zeleninu na něm restujeme dozlatova. Maso posypeme hladkou moukou, promícháme a v pánvi ze zeleninou zprudka restujeme. Podlijeme. Dáme do pekáče a vložíme do rozehřáté trouby, během pečení průběžně podléváme vývarem a nakonec vmícháme medvědí česnek. Dochutíme dle své chuti pepřem nebo solí. Pečeme při teplotě cca 180-200°C. Podáváme s rýží.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
40 g
Mrkev
50 g
Paprika červená
80 g
Rajčata
50 g
Jedlá sůl
4 g
Sádlo
20 g
Hořčice plnotučná 400 g
10 g
Česnek medvědí 30 g
10 g
Pepř černý mletý 20 g
3 g
Bezlepková mouka Nomix 1 kg
10 g