Kategorie receptů
Špízy na gril
Počet ingrediencí
9
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
11 g
Doba přípravy
15 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Oloupané šalotky ponoříme do vroucí vody (podle velikosti, cca 3 minuty), ihned zchladíme a osušíme. Do kabanosu nebo klobásy nejprve vytvoříme podélně podélné zářezy a pak nakrájíme na 1 cm silná kolečka. Z Váhalovy slaniny odřízneme plátky půl až centimetr silné, nakrájíme je na čtverce. Na stejně velké čtverce i všechny papriky (červenou, zelenou a oranžovou). Takto připravené suroviny potřeme směsí oleje a utřeného česneku se solí. Na mokrou špejli napichujeme podle vlastní fantazie střídavě jednotlivé suroviny. Vytvořené špízy velice pomalu grilujeme. Podáváme s chlebem a salátem.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
120 g
Paprika červená
250 g
Paprika zelená
250 g
Česnek
5 g
Jedlá sůl
5 g
Petrželová nať
10 g
Váhalova slanina 1,5 kg
250 g
Váhalova klobása 1,5 kg
500 g