Kategorie receptů
Selský bůček s rýží
Počet ingrediencí
3
Počet porcí
2
Sacharidy na jednu porci
48 g
Doba přípravy
20 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Po otevření skleničky opatrně posbíráme tuk nahoře. Tuk rozpustíme ve vhodné nádobě – kotlík, větší pánev. Propláchnutou a osušenou rýži na něm malinko orestujeme a následně podlijeme vodou tak, aby hladina byla těsně nad rýží. Pomalu vaříme, začne-li se rýže připékat, přidáme vodu. Až je rýže měkká, přidáme okapané maso ze skleničky a promícháme. Můžeme dochutit zbylým nálevem ze skleničky a dozdobit lučními nebo zahradními bylinkami (tymián, mateřídouška, saturejkou horskou.
Vytisknout recept (PDF)Saturejka 10 g
1 g
Selský bůček s cibulkou 280 g
280 g