Kategorie receptů
Zapečená cuketa s mletým masem
Počet ingrediencí
12
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
13 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Na rozehřátém olivovém oleji restujeme nadrobno nasekanou cibulku a plátky česneku. Přidáme mleté maso a opečeme jej dohněda. Zalijeme rajčatovým pyré, přidáme bujón, olivy nakrájené na kolečka, překrájené fazolky a vše povaříme cca 5 minut na mírném ohni. Odstavíme z plotny a vmícháme nasekanou čerstvou bazalku. Cuketu rozpůlíme, dle uvážení vydlabeme a vložíme do zapékací misky. Vydlabanou cuketu naplníme masovou směsí, osolíme, posypeme nastrouhaným sýrem a vložíme do předem vyhřáté trouby na 160°C. Pečeme cca 15 minut.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
60 g
Cuketa
600 g
Česnek
20 g
Jedlá sůl
4 g
Bazalka čerstvá
4 g
Olivový olej
40 g
Rajčatové pyré 200 g
400 g
Olivy zelené
30 g
Mleté maso hovězí
400 g
Jihočeský eidam 45 % plátky 100 g
100 g
Zelené fazolové lusky 1000 g
80 g