Kategorie receptů
Chilli con carne
Počet ingrediencí
12
Počet porcí
2
Sacharidy na jednu porci
17 g
Doba přípravy
60 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nasekáme najemno, česnek nakrájíme na plátky. V hlubší pánvi rozehřejeme olej, vsypeme cibuli a osmažíme dozlatova. Přidáme česnek a ihned mleté maso, které jsme promíchali se směsí na mleté maso. Společně vše restujeme, dokud se maso nerozpadne na drobné kousky. Pak přidáme fazole s rajčaty. Krátce osmahneme a zalijeme vývarem. Podle chuti osolíme, okořeníme kořením a pepřem. Směs přikryjeme poklicí a za občasného míchání a podlévání dusíme.Zatím si očistíme chilli papričku s paprikou a nasekáme je najemno. Když jsou fazole a maso měkké, přidáme sekané papriky a krátce podusíme. Chilli con carne vydusíme do požadované konzistence.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
50 g
Paprika červená
50 g
Česnek
10 g
Jedlá sůl
2 g
Paprika červená chilli
5 g
Mleté maso hovězí
300 g
Fazole červené v sladkokyselém nálevu 420 g
100 g
Pepř černý mletý 20 g
2 g
Garam masala 25 g
4 g
Směs na mletá masa 30 g
4 g
Olej řepkový
10 g