Kategorie receptů
Letní kuře
Počet ingrediencí
14
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
11 g
Doba přípravy
45 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Papriku nakrájíme na proužky, cukety překrojíme na polovinu a nakrájíme na nudličky. Do nádoby na pečení vložíme nakrájenou papriku, cuketu a přidáme česnek nakrájený na malé kousky. Vše zalijeme olivovým olejem a dobře promícháme. Pečeme v troubě předehřáté na 210°C asi 15 minut. Zeleninu vyjmeme, posypeme Podravka přísadou Středomořskou, přidáme cukr, sůl a pepř a dobře promícháme. Přidáme olivy a rajčata, vrátíme zpět do trouby a pečeme ještě asi 20 - 25 minut. Mezitím osolíme a opepříme kuřecí řízky a orestujeme dozlatova. Na pečenou zeleninu přidejte mascarpone a dobře promíchejte, aby se úplně rozpustilo. Podáváme s bramborovou kaší.
Vytisknout recept (PDF)Cuketa
300 g
Paprika červená
300 g
Česnek
2 g
Jedlá sůl
4 g
Petrželová nať
4 g
Kuřecí maso
600 g
Olivový olej
40 g
Olivy zelené
60 g
Jihočeské máslo 82 % 250 g
15 g
Pitná voda nesycená
600 g
Cukr krystal
3 g
Pepř černý mletý 20 g
2 g
Podravka rajčata pasírováná 500 g
390 g